Vroeger werd asbest veel gebruikt bij het bouwen van schuren, stallen en huizen. Vooral in daken is er in die tijd veel asbest gebruikt, vooral in golfplaten zit vaak asbest. Sinds 1 januari 1991 is het gebruiken van asbest verboden. Dat asbest ernstige gezondheidsrisico’s kan veroorzaken is bekend, daarom is het laten verwijderen van asbest altijd aangeraden. De verwachting is dat dit op termijn zelfs verplicht gaat worden door de overheid.

Asbest in het dakbeschot

Heb je asbest in het dakbeschot van je woning? Dit hoeft geen reden tot paniek te zijn. In vele gevallen is asbest in het dakbeschot toegepast op dunnen platen ter isolatie van de woning. Ook is kan asbest goed tegen hitte, waardoor het dak meer brandbestendige is. Doordat de asbestvezels nergens heen kunnen en niet in contact komen met de buitenlucht zorgt het niet voor gevaar. Je kan de asbest dan natuurlijk laten zitten, maar het laten verwijderen kan ook! Vraag gerust naar de mogelijkheden voor het verwijderen van asbest in het dakbeschot.

Asbestinventarisatie laten uitvoeren

Twijfel je of je asbest in huis hebt? Dan is het verstandig om een erkend en gespecialiseerd asbestsaneringsbedrijf een inventarisatie te laten uitvoeren. Door een asbestinventarisatierapport aan te vragen weet je zeker of je asbest in huis hebt.

Asbest dakbeschot verwijderen

Wilt u meer informatie over het verwijderen van asbest?

Vraag vrijblijvend advies aan