Het kan natuurlijk voorkomen dat je asbesthoudend materiaal in huis ontdekt. De voordeligste manier is het zelf verwijderen van de asbest, maar wat is precies de regelgeving voor particulieren? Als particulier mag je zelf asbest verwijderen als het gaat om een oppervlakte kleiner dan 35 m2. Daarnaast moet je het asbest gegarandeerd kunnen verwijderen zonder het materiaal te beschadigen.

Zelf asbest verwijderen mag bij een kleine hoeveelheid

Als particulier mag je dus zelf een kleine hoeveelheid asbest verwijderen, echter is het enorm belangrijk dat dit kan zonder het dat er gevaarlijke asbestvezels vrijkomen. Bijvoorbeeld een oude asbesthoudende vensterbank mag je verwijderen als die eenvoudig door het losdraaien van schroeven verwijderd kan worden. In dit geval is het zeker dat er geen asbestvezels vrij kunnen komen. Verder is het verplicht om altijd een melding te maken voordat je asbest gaat verwijderen. Ook moet er een sloopvergunning aangevraagd worden bij de gemeente.

Er komt heel wat kijken bij het veilig verwijderen van asbest als particulier. In de meeste gevallen kan het asbest niet verwijderd worden zonder het te beschadigen, waardoor het verplicht is om een professioneel asbestsaneringsbedrijf in te schakelen. Wil je geen risico voor je gezondheid lopen? P3 Asbest inschakelen voor het verwijderen van asbest is de veiligste keuze.

Asbest laten verwijderen door een professional

In de meeste gevallen is zelf verwijderen van asbest niet mogelijk, waardoor je de hulp van een gespecialiseerde asbestsaneerder moet inschakelen. Bij het inschakelen van een asbestsaneringsbedrijf weet je zeker dat al het asbest netjes wordt verwijdert en je geen enkel gezondheidsrisico neemt. Meer informatie over het laten verwijderen van asbest? Neem gerust contact met ons op.

asbest zelf verwijderen particulier

Wilt u meer informatie over het verwijderen van asbest?

Vraag vrijblijvend advies aan