Het gebruik van asbest is al sinds 1993 verboden, maar in huizen die voor dit jaar gebouwd zijn wordt nog regelmatig de schadelijke stof asbest aangetroffen. Wilt u weten of er asbest aanwezig is in uw huis? Dan is het nodig om een gespecialiseerd en gecertificeerd asbestsaneringsbedrijf een asbestinventarisatie te laten doen. Wij begrijpen dat voordat u een bedrijf inschakelt het fijn om te weten wat ongeveer de kosten voor een asbestinventarisatie zijn, daarom meer over de kosten in dit artikel!

Wat kost een asbestinventarisatie?

De kosten voor en asbestinventarisatie lopen enorm uiteen van €100 tot €1500, afhankelijk van het type onderzoek. Iedere asbestinventarisatie is anders, waardoor het inschatten van de kosten erg lastig is. Echter hebben we hieronder een inschatting gemaakt van de kosten per type onderzoek:

  • Type 0 (€100 – €200): Dit type onderzoek is een visuele beoordeling of er asbestverdachte materialen aanwezig zijn.
  • Type A (€300 – €400): Het type A onderzoek bestaat uit een inspectie naar de aanwezigheid van asbesthoudende materialen.
  • Type B (€650 – €1500): Is er bij het Type-A onderzoek het vermoeden van niet waarneembaar asbest? Dan is een Type-B onderzoek nodig.

Welk type onderzoek nodig is voor uw situatie is erg lastig te zeggen. Echter kunnen wij u hierin goed telefonisch adviseren, wilt u weten welk type asbestonderzoek er nodig is? En wat de kosten zijn? Bel gerust ons gerust op 024-2120126.

Wat heeft invloed op de kosten?

  1. Type onderzoek: Hierboven hebben we al een kostenindicatie per type onderzoek op een rijtje gezet. De keuze voor welk type onderzoek u laat uitvoeren heeft veel invloed op de asbestinventarisatie kosten.
  2. Extra monster: In sommige gevallen kan het nodig zijn dat er een extra monster nodig is. De kosten per aanvullend monster zijn enkele tientjes.
  3. Grootte van de ruimte: De kosten voor asbestinventarisatie zijn natuurlijk ook afhankelijk van de grootte van de ruimte. Moet er een grote ruimte onderzocht worden? Dan vallen de kosten ook hoger uit.
asbestinventarisatie kosten

Asbestinventarisatie nodig?

Wilt u een asbestonderzoek laten uitvoeren door een gecertificeerd asbestsaneringsbedrijf? Wij zijn werkzaam door heel Nederland en bij ons kunt u vrijblijvend een offerte aanvragen! Meer informatie of persoonlijk advies? Dan kunt u ons telefonisch bereiken op 024-2120126 of contact opnemen door ons contactformulier in te vullen.

Wilt u meer informatie over het verwijderen van asbest?

Vraag vrijblijvend advies aan