Het verwerken van asbest en grote oppervlakten asbest zelf verwijderen is nog altijd verboden. Dat bepaald het asbestverwijderingsbesluit 2012. Echter is het de planning dat vanaf 2024 het niet meer is toegestaan om op welke wijze dan ook asbest te bezitten. Elke vorm van asbest moet dan ook verwijderd worden. Zo is de planning. Wat zeker is is dat asbestdaken vanaf 2024 sowieso verboden zijn. Heb je asbest in het dak van je schuur of woning? Laat de asbest verwijderen door een specialist.

De planning dat alle asbest in 2024 wordt verboden zou best eens niet gehaald kunnen worden. Net als vele politiek gevoelige zaken zou het kunnen dat het streven van 2024 niet wordt gehaald en deze termijn verlaat (of vervroegd) zal worden. Het asbestverwijderingsbesluit 2024 is geldt voor zowel particulieren als bedrijven. Het jaar 2024 is gekozen met het idee dat particulieren en bedrijven na de asbestverplichtingen van 1993 ruim dertig jaar de tijd hebben gehad om asbest te laten verwijderen of hiervoor te sparen.

Asbest subsidies

Voor het verwijderen van asbest zijn er verschillende subsidies. Of er speciale subsidies komen voor het asbestverwijderingsbesluit van 2024 is nog onbekend. Meer weten over asbest subsidies? Ga naar de pagina subsidies op onze website.

Asbest laten verwijderen

Wil je asbest laten verwijderen om te voldoen aan het Asbestverwijderingsbesluit 2024? Schakel P3 Asbestsanering in! Wij zijn een asbestsaneringsbedrijf gevestigd in Nijmegen. Wij zijn werkzaam door heel Nederland en zijn gespecialiseerd in het verwijderen van asbest uit woningen. Meer informatie? Neem contact met ons op!

Asbestverwijderingsbesluit 2024

Wilt u meer informatie over het verwijderen van asbest?

Vraag vrijblijvend advies aan