Als er op dit moment asbest in je woning of bedrijfspand aanwezig is, ben je (nog) niet verplicht om dit te laten verwijderen. Je kunt er natuurlijk wel voor kiezen om het asbest te laten verwijderen om er zo snel mogelijk van af te zijn. Als de asbest verwijderd is loop je geen gezondheidsrisico en heb je het in ieder geval al weg laten halen voordat het een verplichting wordt.

Wanneer wordt asbest laten verwijderen verplicht?

Het asbestverwijderingsbesluit 2024 staat bij de overheid in de planning. In deze planning heeft de overheid een periode bepaald waarin besloten is wanneer asbest geheel verdwenen moet zijn. Het jaar van deze planning is momenteel 2024, maar net als veel in en rond de politiek kan dit zomaar veranderen. Op dit moment is asbest verwijderen dus nog niet verplicht. Maar het is wellicht verstandig om alvast te anticiperen op de verplichting die eraan zit te komen. Vraag dus gerust een offerte aan, zodat je weet wat de kosten zijn en wellicht kan je de asbest alvast laten verwijderen.

Weet je nog niet zeker of er asbest aanwezig is in je huis of bedrijfspand? Dan kan je eventueel ook een asbestinventarisatie laten opstellen. Hierin wordt duidelijk of er asbest aanwezig is en in welke omvang. Zo weet je precies waar je aan toe bent.

Is asbest verwijderen verplicht

Asbest laten verwijderen

Ben je van plan om asbest in je woning of bedrijfspand te laten verwijderen? Schakel ons als gecertificeerd asbestsaneringsbedrijf in voor het laten verwijderen van asbest op een professionele wijze. Elk saneringsproject wordt bij ons begeleid door een Deskundig Toezichthouder Asbestverwijdering. Hij stuurt de saneerders aan en is het aanspreekpunt voor betrokkenen. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem gerust contact met ons op!

Wilt u meer informatie over het verwijderen van asbest?

Vraag vrijblijvend advies aan