Wil je asbest laten verwijderen? Dan is het in de meeste gevallen noodzaak om een asbestsaneringsbedrijf in te schakelen. Veel mensen vragen zich af alvorens ze een asbestverwijderingsbedrijf inschakelen wat de kosten zijn voor het verwijderen van asbest. In dit artikel vertellen wij meer over wat asbest verwijderen kost.

Hoe werkt asbest verwijderen?

Heb je het vermoeden van asbest in huis of asbest golfplaten op het dak van je schuur? Dan begint het met duidelijkheid. Om zeker te weten dat je asbest ergens in of nabij je woning hebt is het nodig om het asbestverdachte materiaal te laten inventariseren door een asbestsaneringsbedrijf. Vervolgens krijg je een asbestinventarisatierapport, waarin het resultaat staat van het asbestonderzoek volgens de SC-540 richtlijnen. Het is niet altijd nodig om asbest te laten verwijderen. Zit het goed vast en komen er geen mensen in de buurt van de asbest? Dan kan je het soms beter laten zitten.

wat kost asbest verwijderen

Wat kost asbest verwijderen?

Het laten verwijderen van asbest brengt natuurlijk kosten met zich mee. Als asbestsaneringsbedrijf hebben wij een groot aantal certificaten en licenties nodig om asbest te mogen verwijderen. Deze papieren zijn nodig in verband met het hoge veiligheidsrisico van asbest saneren. Naast de verplichte papieren is het ook veel werk om asbest te verwijderen. Tijdens het verwijderen moet er rekening gehouden worden met tal van veiligheidsvoorschriften om de asbest zo veilig mogelijk te verwijderen. De kosten van asbest verwijderen zijn afhankelijk van de locatie van de asbest en de hoeveelheid. Het beste kan je contact opnemen voor advies op maat. Ook zijn de kosten afhankelijk van de subsidie, wanneer je recht hebt op subsidie wordt een gedeelte van de kosten gesubsidieerd door de overheid. Lees hier meer over asbest subsidies.

Contact opnemen

Wil je een schatting van de kosten voor het verwijderen van asbest? Of heb je een andere vraag? Bij P3 Asbest helpen we je graag, wij zijn werkzaam door heel Nederland en gespecialiseerd in het verwijderen van asbest. Contact opnemen? Neem via deze link contact met ons op of bel naar 024-2120126.

Wilt u meer informatie over het verwijderen van asbest?

Vraag vrijblijvend advies aan